Venray Bloeit Magazine

13 december 2017

Venray Bloeit Magazine 13 december 2017


1 / 16

Vrij schaatsen voert de boventoon

Circa 10.000 schaatsliefhebbers brachten een bezoek aan de ijsbaan op het Schouwburgplein. Foto: Rikus ten Brücke. Foto: Rikus ten Brücke

Op vrijdag 15 december opent de ijsbaan op het Schouwburgplein. De organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar het vrij schaatsen de boventoon te laten voren.

Hiermee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om de ijzers onder te binden en het ijs op te gaan. Samen te genieten van de ijsbaan en meters te kunnen maken. In de eerste week van de ijsbaan staat naast het schoolschaatsen de curlingbedrijvencompetitie op het programma. Waar uiteraard iedereen naar kan komen kijken. De curlingbedrijvencompetitie vindt vinden plaats op maandag 18 en dinsdag 19 december met op woensdag 20 december vanaf 20.00 uur de finale.

Tijdens de ijsbaanperiode – 15 december tot en met 7 januari – kan er direct aan de kassa betaald worden voor toegang tot de schaatsbaan, eventuele schaatshuur en schaatshulpjes. Dit jaar kunnen er in de tent bij de ijsbaan ook warme en koude dranken besteld worden.

Ben jij iemand die op vrijdag 15 december in de startblokken staat om te genieten van de ijsbaan? Dan kan dat…. Dit jaar is er namelijk geen inzegening, maar kun je direct vanaf 18.00 uur gaan genieten.

Foto: Rikus ten Brücke

Op de website www.winterpretvenray.nl en de Facebookpagina vind je actuele informatie over het programma en praktische informatie.

7 / 16

13 / 16