Venray Bloeit Magazine

26 april 2017

Venray Bloeit Magazine 26 april 2017


Venray Bloeit Magazine

30 april koopzondag - Living Statues

Living Statues-festival in centrum Venray

Foto: Baron von Munchhausen

Venray staat op zondag 30 april in het teken van de Living Statues. U weet wel, mensen die als een standbeeld stil blijven staan en u soms met een onverwachte beweging verrassen. "We zijn blij dat we dit festival naar Venray hebben kunnen halen", aldus Sjef Pappers, een van de drijvende krachten achter de organisatie.

"Venray heeft twaalf koopzondagen en aan elke koopzondag koppelen we een bepaald thema. Met deze Living Statues hebben we een mooi evenement op poten gezet. Bovendien hebben we voor zaterdag 29 april een Living Statues-festival voor kinderen opgezet. Ook dat gaat heel leuk worden.

Foto: Meten=Weten
Foto: Zotheid

Het programma voor de zaterdag is nog niet bekend. Voor zondag staan twaalf topstatues op het programma. Aanwezig zijn de Baron van Munchhausen, Meten=Weten, Oom Agent, Meester Prikkebeen, Miss baksel, Honest Abe, Charlie Chaplin, Meester Wysheid, Kauwgomballenkok, Lof der zotheid, Gestrikt en Meesterdief. Mogelijk dat nog een of twee andere attracties deel gaan nemen. Alle deelnemers zijn professionele acts die van hun performance een heuse studie hebben gemaakt. Velen hebben afgelopen jaar ook deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap.

De statues staan verspreid door het hele centrum, dus in alle winkelstraten wordt het publiek aangenaam verrast.

De statues zullen zich op verschillende tijden presenteren zodat er altijd wel iets te beleven valt. De eerste presentaties zijn tussen 12.30 en 12.50 uur. De laatse presentaties zijn tussen 15.30 en 15.50 uur.

De winkels zijn in het centrum van Venray op zondag 30 april van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Parkeren is gratis op zondag, maar neem vooral een fototoestel of smartphone mee om deze fraaie presentaties vast te leggen.

En vergeet ook niet om op zaterdag 29 april naar het kidsfestival te komen!

5 / 16

Foto: Orkest Kon. Luchtmacht

Concerten op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei

Militair jubileum gevierd met feestweekend

Venray is voor liefhebbers van (bigband)muziek in het weekend van 19 en 20 mei 'the place to be'. Zaterdagavond 20 mei heeft het Venrayse publiek de primeur van de nieuwe show van het befaamde Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, getiteld DANCE. Daags ervoor nodigt de Venrayse horeca u uit voor een avond met onder meer de Crazy Piano's. Allemaal gratis.

Aanleiding voor het muzikale feestweekend is het honderdjarig bestaan van de Grondgebonden Luchtverdediging in Nederland. Venray heeft dankzij de val van de Muur een gezamenlijke historie met de Grondgebonden Luchtverdediging. Na het beëindigen van de Koude Oorlog in 1989 kwamen luchtverdedigers met hun materiaal vanuit Duitsland naar Venray en ontstond de Groep Geleide Wapens (GGW). In 2012 voegde defensie de raketten van GGW en de kanonnen van de luchtdoelartillerie van de landmacht bij elkaar in Vredepeel.

Gratis

Om de gezamenlijke geschiedenis te benadrukken biedt de krijgsmacht de bevolking van Venray een gratis concert aan van het befaamde Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dat orkest verzorgt zaterdag 20 mei met zangers en zangeressen een swingende show, getiteld 'DANCE'. Voor Venrayse ondernemers met gevoel voor een feestje was dat weer aanleiding om de koppen bij elkaar te steken en het programma uit te breiden met een optreden van een gezelschap Nederlandse artiesten op vrijdagavond 19 mei. Naast de Crazy Piano's staan Thomas Berge, Johnny Romein en Jeffrey Heesen op het grote overdekte podium op het Henseniusplein.

VIP's en Super-VIP

Voor vijftig inwoners van de gemeente wordt het luchtmachtconcert een bijzondere belevenis. Zij kunnen met introducé als VIP aanwezig zijn. Dat betekent borrelen met de andere genodigden in de nieuwe schouwburg, en een gereserveerde stoel bij het podium. Uit de vijftig gelukkigen wordt één Super-VIP getrokken en deze meneer of mevrouw wordt, wederom met introducé, ook nog eens met een bijzonder voertuig thuis opgehaald en na afloop weer netjes teruggebracht.

Static show

Naast die muzikale hoogtepunten is er ook voor liefhebbers van militair materieel heel wat te beleven. Op woensdag 17 mei is op het Henseniusplein en het Schouwburgplein een show van militaire voertuigen te zien. Vrijdag en zaterdag ontmoeten enkele duizenden oud-militairen en genodigden elkaar in de Evenementenhal voor een symposium en een reünie. Veel oud-militairen overnachten in Venrayse hotels. In het weekend van 20 en 21 mei wordt vlakbij in Overloon 'Militracks' gehouden, waar historische militaire voertuigen te zien zijn. Genoeg te beleven dus op en rond 19 en 20 mei in Venray. Zet de data alvast in de agenda.

Pep Works

Saskia Slooff startte eind vorig jaar haar bedrijf Pepworks

In september van het vorig jaar startte Saskia Slooff haar eigen massagesalon: Pepworks in Venray. Daarmee kwam een droom voor haar uit. "Dit heb ik altijd gewild."

Haar filosofie en credo zijn duidelijk: Jouw ontspanning, mijn passie. Toch wijkt ze af van andere massagesalons. Met name haar doelgroep is anders, zij richt zich vooral op mensen die moeite hebben om zich bloot te geven. "Mensen die een bepaalde vorm van schaamte hebben. Dat is de doelgroep waar mijn hart ligt. En dat is heel breed. Mensen met een huidprobleem, overgewicht of littekens, maar ook die gewoon niet lekker in hun vel zitten. Ik weet wat het is, want ik praat uit ervaring. Tot twee jaar geleden had ik heel veel last van mijn huid en was dertig kilo zwaarder. Dus ik weet hoe moeilijk het is om een massagesalon binnen te stappen. Je aan te laten raken." Saskia besloot de knop om te draaien. Ze ging anders eten, viel kilo's af en haar huid werd rustiger. "Ik vond het altijd heel erg prettig om een massage te krijgen, maar ging meestal alleen als mijn huid door de medicijnen wat rustiger was en ik moest dan nog altijd een hele hoge drempel over, omdat ik toch een soort schaamtegevoel had. Dat is een vervelend gevoel en ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die hier last van hebben." Speciaal voor die groep mensen, maar ook omdat zij iedereen wil laten genieten van een massage, startte Saskia vorig jaar Pepworks. "Ik geniet ervan om mensen even helemaal te laten ontspannen en te verzorgen. Dat is echt mijn passie. Juist die mensen die het hard nodig hebben en het wat moeilijker durven, wil ik graag uitnodigen. Dit omdat ik zo goed weet hoe dat voelt, en massage juist veel goeds kan doen. Ik werk met speciale Ayurvedische olie en heb alles in huis om de ontspanning compleet te maken. In overleg stemmen we de massage op uw wensen af. Ik blijf me ook ontwikkelen op massagegebied door steeds bij te scholen." Pepworks neemt de klant mee op een ontspanningsreis waarbij hij of zij omarmd wordt door de warmte van het haardvuur, zacht kaarslicht en heerlijk geurende oliën. Een infrarood sauna, jacuzzi en een ontspannende massage maken de reis compleet. Een cadeautje voor iedereen. Pepworks heeft zijn cadeaubon dan ook niet voor niets een 'oppepper' genoemd. Saskia benadrukt dat iedereen welkom is: "Wat is er leuker om iemand een cadeau te geven in de vorm van een heerlijk oppeppertje." Om kennis te maken met Pepworks, krijgen nieuwe klanten de eerste complete behandeling voor de helft van de prijs. Voor meer informatie: www.pepworks.nl.

Koningsdag in Venray

Foto: Venray Centraal

Op donderdag 27 april 2017 wordt ook in Venray de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. Het Oranje Comité Venray en diverse partners hebben weer een aantal activiteiten georganiseerd om van Koningsdag een echte feestdag voor jong en
oud te maken.

Foto: Henk Lammen


Het programma:
• 09.00-12.30 uur kindermarkt op het Henseniusplein en Schouwburgplein.
• 09.45-12.15 uur ontvangst gedecoreerden in het gemeentehuis, met aansluitend een aubade aan de gedecoreerden voor het bordes van het gemeentehuis door Koninklijke Harmonie Euterpe.
• 11.30-13.00 uur Inzameling speelgoed door Juniorkamer/Speelgoedbank aan de zijkant van de Schouwburg Venray.
• 11.30-13.00 uur 'Venrays got talent' op de Grote Markt.
Vanaf 13.30 uur diverse joekskapellen zorgen voor een vrolijke noot in het centrum van Venray.
• 14.00-17.00 uur Torenbeklimming van de Grote Kerk.
• 14.00-17.00 uur diverse activiteiten op het Henseniusplein: presentatie van 'Baas van Venray', Willem-Alexander en Maxima look-a-like wedstrijd, wedstrijd fiets versieren, hoedjesparade. Aansluitend is er een tocht door het centrum.
• 14.30-18.00 uur Play-Station wedstrijd FIFA 2017 in het foyer van de Schouwburg Venray.
• Vanaf 15.00 uur muziekspektakel op het Schouwburgplein en de Grote Markt. Janssen Dansen & Sporten geeft dansdemonstraties.
• 19.30 uur Koning-bridgedrive in zaal Anno '54.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het programma rondom Koningsdag 2017 in de gemeente Venray? Kijk dan op www.venraybloeit.nl.
De gemeente Venray wenst iedereen een fijne en gezellige Koningsdag toe!