Venray Bloeit Magazine

21 februari 2018

Venray Bloeit Magazine 21 februari 2018


Venray Bloeit Magazine

Foto: Ron Koenen

25 februari - YouTube Venray - Koopzondag

Venray weer in het teken van YouTubers

Foto: Ron Koenen

Zaterdag 24 en zondag 25 februari staat Venray weer in het teken van YouTubers. Vier bekende YouTubers zullen dit weekeinde in Venray zijn voor een meet-and-greet met hun fans. In Venray zijn op deze zondag de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur

Foto: Ron Koenen
Foto: Ron Koenen

Vorig jaar werd in Venray voor het eerst een YouTube-dag georganiseerd. De dag stond toen onder meer in het teken van de YouTube-marathon, die werd gehouden door het team van Dylan Haegens. Ruim een jaar geleden passeerde de populaire Venrayse YouTuber de grens van 1.000.000 volgers op zijn kanaal.

Naast de marathon waren toen diverse bekende YouTubers aanwezig voor een meet-and-greet. Ook dit jaar zullen vier bekende Youtubers weer in Venray zijn om samen met hun fans op de foto te gaan. De dag trok vele duizenden fans.

Dit jaar zijn dat in de eerste plaats Sara Dol en het YouTuberscollectief Prankster. Sara Dol is vooral bekend van Musical.ly met bijna 800.000 volgers, De drie heren van Prankster zijn bekend van de grootste cola-mentos-challenge. Dit filmpje is meer dan 18.000.000 keer bekeken.

Vorig jaar waren de YouTubers op diverse locaties in het centrum van Venray terug te vinden. Dit jaar is gekozen voor een locatie, de Rabobank aan het Schouwburgplein.

Op zaterdag 24 februari zijn Sara Dol en een op dit moment nog niet bekende YouTuber van de partij. Sara Dol is van 12.30 tot 14.00 uur aanwezig terwijl om 14.30 uur de andere YouTuber anderhalf uur lang met fans op de foto gaat. Op zondag melden de vierde YouTuber en de mannen van Prankster zich in Venray.. De eerste tussen 12.30 en 14.00 uur. De heren van Prankster tussen 14.30 en 16.00 uur.

De komst van de YouTubers is wel onder voorbehoud.

Op zondag zijn de winkels in Venray geopend. Venray houdt elke laatste zondag van de maand koopzondag.

Sportieve kick-off BinckBank Tour

Foto: Gemeente Venray

De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiële ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray.


Het ovale circuit waar tal van internationale autoraces plaatsvinden, doet zaterdag 10 maart dienst als tijdelijk velodroom voor de ploegenachtervolging. Deze uitdagende wedstrijd is voor elke (gelegenheids)ploeg van vier personen toegankelijk. De wedstrijden gaan over vier kilometer voor de heren en drie kilometer voor de dames en junioren. Een ploeg bestaat uit vier deelnemers waarvan de tijd van de derde renner die over de streep komt doorslaggevend is. Onderdeel van het programma is de presentatie van de BinckBank Tour 2018 en het ondertekenen van het contract. Sportwethouder Anne Thielen, organisator Golazo en Stichting Wielerpromotie Venray zijn daarbij aanwezig.

Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP-finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.