Venray Bloeit Magazine

28 juli 2018

Venray Bloeit Magazine 28 juli 2018


Venray Bloeit Magazine

Foto: Henk Lammen

3 t.m. 9 augustus: Kermis Venray
14 augustus: tijdrit BinckBank Tour

17 / 32

Dames aan de start op Raceway Venray

Foto: Raceway Venray

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus staat op Raceway Venray het racespektakel van het jaar op het programma: de WorldCup Stockcar F1 en F2. Hét Stockcar weekend op de internationale autospeedwaykalender.

Foto: Raceway Venray
Foto: Felix Rippe

Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2.

Nog niet eerder is het voorgekomen dat er zoveel dames aan de start verschijnen tijdens het WorldCup weekend. In de Stockcar F2 klasse hebben we al diverse Nederlandse en Duitse dames in actie gezien. Echter voor het eerst in de geschiedenis komen twee dames uit Engeland over om de strijd aan te gaan met de Nederlandse en Engelse Stockcar F1 heren. Jacklyn Ellis (foto boven) en Phoebe Wainman zullendit weekend in actie komen. Stockcar F1 klasse is voornamelijk een stoere mannensport, vrouwen rijden dus ook niet vaak in deze klasse. In het verleden reed Sabine Rode op het asfalt in Baarlo, ook Lisa Harter en Jayne Bean waren graag geziene gasten, daarna bleef het lange tijd stil..

Jacklyn en Phoebe, twee knappe jonge dames zullen op het asfalt in Venray laten zien wat ze in hun mars hebben. Phoebe, dochter van Frankie Wainman jr., komt met haar roze Stockcar voor het eerste naar Venray. Jacklyn,vriendin van Superstar Stockcar F1 rijder Lee Fairhust, is erg enthousiast nadat ze in juni als toeschouwer in Venray is geweest. Ook zij laat tijdens de WorldCup haar Stockcar niet thuis. Dat Jacklyn geen eendagsvlieg is, is inmiddels duidelijk, zo won ze tijdens het Schots weekend in juni nog een finale.

Daarnaast zullen de BriSCA Ministox wederom aan de start verschijnen. De jeugd in de leeftijd van 12 t/m16 jaar gaan zaterdag strijden in een (race)MINICooper voor het Europees kampioenschap. Naast deze series wordt het programma aangevuld met de klasse Late Model V8 en de National Hotrods.

Tijdens de twee racedagen opent Raceway Venray om 8.00 uur haar poorten. Zaterdags beginnen wij met vrije trainingen, waarna om 15.00 uur de wedstrijden starten. Op zondag om 11.00 uur start het wedstrijdprogramma met de Ukke Pukke race.

Toegangskaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar en kosten € 20,- per persoon per dag of € 35,-per persoon voor het gehele weekend. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren en een bezoek aan de paddock zijn gratis. Voor meer informatie raadpleeg www.racewayveray.com.


Duurzaamheid centraal bij BinckBank Tour

Foto: Wim Daniëls

Dinsdag 14 augustus wordt in Venray de tijdrit verreden van de BinckBank Tour. Naast wielrennen staat ook duurzaamheid centraal. De gemeente Venray en de stichting Wielerpromotie Venray houden voorafgaand aan de start in de schouwburg een netwerkevent met als titel "Een gezonde toekomst voor Venray."

Tijdens deze bijeenkomst wordt het thema duurzaamheid, dat een belangrijk onderdeel vormt van het beleid van de gemeente Venray, op een luchtige manier centraal gezet. Gastspreker is de Neerlandicus Wim Daniëls, die u meeneemt in de wereld van de fiets. Want de fiets is immers het meest duurzame vervoermiddel dat we kennen.

Daarnaast zal verder de verwachtingen van de tijdrit gepeild worden en zijn er enkele korte interviews.

Het netwerkevent start om 10.30 uur. Aansluitend is de VIP lunch voor begunstigers, sponsoren en deelnemers aan het netwerkevent. Wilt u aan dit event deelnemen dan kunt u zich overigens nog aanmelden via www.binckbanktourvenray.nl

Om 9.30 uur start de teamtijdrit voor wielerliefhebbers op het Schouwburgplein. De teams zullen hetzelfde parcours afleggen als de profs dat 's middags gaan doen. De laatste ploeg zal rond 11.30 uur vertrekken.

Daarna is het aan de wielertoppers. Zij verkennen het parcours en om 13.30 uur zal de eerste renner van start gaan. Rond 16.30 start de laatste renner waarna in het supporterscafé aan de Raadhuisstraat de prijsuitreiking plaats zal vinden.

'Duurzaamste etappe BinckBank Tour in 2019'

Foto: Rikus ten Brucke

Stichting Wielerpromotie Venray wil in 2019 de 'duurzaamste etappe' van de BinckBank Tour organiseren. De Stichting zal tijdens het netwerkevent 'Een gezonde toekomst voor Venray' op dinsdag 14 augustus die ambitie toelichten en het plan officieel lanceren. "We willen op 14 augustus graag in gesprek met partijen die duurzaamheid ook belangrijk vinden en met ons willen optrekken om Venray in 2019 de primeur te geven van 'de duurzaamste etappe", laat de Stichting weten.

Dinsdag 14 augustus wordt in Venray de tijdrit verreden van de BinckBank Tour. De gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray houden voorafgaand aan de start in de Schouwburg het netwerkevent 'Een gezonde toekomst voor Venray'. Tijdens deze bijeenkomst wordt het thema duurzaamheid - dat een belangrijk onderdeel vormt van het beleid van de gemeente Venray - op een luchtige manier centraal gezet. Gastspreker is de Neerlandicus Wim Daniëls, die de genodigden meeneemt in de wereld van de fiets. Want de fiets is immers het meest duurzame vervoersmiddel dat we kennen. Daarnaast zullen de verwachtingen van de tijdrit worden gepeild en zijn er enkele korte interviews.

Het netwerkevent start om 10.30 uur. Aansluitend is de VIP lunch voor begunstigers, sponsoren en deelnemers aan het netwerkevent.

Supporterscafé aan de finishlijn

Wielerpromotie Venray en Anno '54 verzorgen direct aan de finishlijn van de tijdrit een supporterscafé, Wielerliefhebbers kunnen daar aan de finish de koers volgen met een hapje en een drankje.

Het café wordt op het kleine parkeerterrein voor het gemeentehuis ingericht. Naast eten en drinken wordt er ook een enorm grootbeeldscherm geplaatst zodat niemand iets hoeft te missen van de koers.

Daarneest staat ook het erepodium op dit terrein. Na de etappe zal de winnaar van de etappe, en zullen alle truidragers hier gehuldigd worden. Ook de winaars van de teamtijdrit, die in de ochtenduren gereden wordt, zullen hier voor het grote publiek worden gehuldigd.

VIP tickets nog steeds verkrijgbaar

Wilt u de koers volgen op het VIP paviljoen net voor de finishlijn? Dat kan. Tickets kunt u bestellen via de website www.binckbanktourvenray.nl

Het VIP paviljoen is de ideale plek om de koers te volgen. Tal van ondernemers en medewerkers van sponsoren zullen daar ook de koers volgen. Het ontbreekt de gasten aan niets en ook hier is de koers langs de lijn en op het grootbeeldscherm te volgen. Tickets voor deze geheel verzorgde middag kosten €95,00 (excl. btw). WIlt u ook de VIP lunch bijwonen in de Schouwburg. Ook dat kan. U bent dan tevens welkom op de netwerkbijeenkomst die samen met de gemeente Venray wordt georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst is duurzaamheid (zie elders in dit blad).Kaarten kunnen besteld worden via www.binckbanktourvenray.nl

Bewaakte fietsenstalling

Aan de Stationsweg, vlak bij de finishlijn wordt op dinsdag 14 augustus een bewaakte fietsenstalling ingericht. Komt u met de (ren)fiets. Dan staat uw rijwiel daar veilig. De fietsenstalling staat ter hoogte van Stationsweg nr. 7.

Verkeersmaatregelen tijdens BinckBank Tour

Foto: Felix Rippe

Venray maakt op dinsdag 14 augustus 2018 voor het tweede jaar op rij deel uit van de BinckBank Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour wielerronde van Nederland en België. Dat betekent dat weer veel wereldtoppers in Venray te bewonderen zullen zijn.

Dinsdagmiddag 14 augustus wordt de 2e etappe van deze tour in Venray verreden. Dit is de individuele tijdrit Venray-Venray over een afstand van 12.8 kilometer. In de ochtenduren zal op hetzelfde parcours de teamtijdrit voor recreanten worden afgewerkt.

Dat de BinckBank Tour weer naar Venray komt, betekent ook dat er tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen. Het parcours van de tijdrit is dinsdag 14 augustus van 09.00 uur tot 17.00 uur volledig afgesloten, in verband met de veiligheid van de wielrenners. Dat heeft ook consequenties voor de bereikbaarheid van bedrijven, organisaties en instellingen.

Het Odapark en VieCuri Medisch Centrum zijn op 14 augustus alleen bereikbaar via de 'zuidkant'. Op de Zuidsingel kunt u oversteken naar de Westsingel. Daar is een oversteekplaats waar de politie het verkeer zal reguleren. Via de Westsingel kunt u vervolgens het Odapark via de normale route bereiken.

Het Odapark en VieCuri zijn 14 augustus niet via de 'noordzijde' te bereiken, omdat de Noordsingel (deels) en de Beekweg onderdeel zijn van het tijdritparcours. Houd er dus rekening mee dat u mogelijk iets langer onderweg bent en dat u bij de oversteek Zuidsingel-Westsingel wachttijd kunt hebben in verband met het passeren van de wielrenners.

Supermarkt Jan Linders is 14 augustus alleen bereikbaar via de Noordsingel. Service tankstation van Gerven aan de Raadhuisstraat is alleen bereikbaar via de Tuinstraat, waar voor 14 augustus het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven. Met pijlen zal de route naar van Gerven worden aangeduid. Tankstation AVIA XPress aan de Langstraat is van 9.00 tot 17.00 uur niet bereikbaar, omdat de Langstraat deel uitmaakt van het tijdritparcours.

Het bus- en treinstation in Oostrum is 14 augustus het eindstation van de bussen in Venray. Er zal vanaf het busstation aan de Prins Bernhardstraat een pendelbus naar het station in Oostrum rijden en vice versa. Vanaf het station in Oostrum kunnen mensen verder reizen per bus. Bezoekers die per trein naar Venray reizen, kunnen de pendelbus gratis gebruiken om naar het centrum van Venray te reizen.

Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de BinckBank Tour in Venray, dan kunt u contact opnemen met Jaap Litjens, projectleider van de gemeente Venray: jaap.litjens@venray.nl. Daarnaast is meer informatie te vinden op de website www.binckbanktourvenray.nl.

BinckBank Tour Venray zoekt vrijwilligers

Foto: Ron Koenen

De BinckBank Tour, de enige meerdaagse World Tour-wielerwedstrijd van Nederland en België, komt op dinsdag 14 augustus weer naar Venray. Die dag staat een tijdrit gepland over 12,7 kilometer met vertrek en aankomst in het centrum van Venray. De Stichting Wielerpromotie is voor de organisatie van dit wielerspektakel op zoek naar een groot aantal vrijwilligers.

"Vorig jaar hebben we zo'n 170 vrijwilligers gehad die ons die dag geholpen hebben met het in goede banen leiden van de etappe. Daar hebben we veel steun aan gehad. Het mooie is dat een groot aantal verenigingen voor deze vrijwilligers heeft gezorgd en daar een financiële vergoeding voor kreeg", legt voorzitter Maurice Ambaum van de Stichting Wielerpromotie Venray uit. "Dit jaar hebben we een tijdrit met in de ochtenduren een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers. Die rijden op hetzelfde parcours als de profs. Dit betekent dat we op 14 augustus weer heel veel vrijwilligers nodig hebben voor allerhande werkzaamheden, van gastvrouw tot verkeersregelaar", aldus Ambaum.

Vergoeding

Verenigingen die vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@binckbanktourvenray.nl.

Mensen die zich in clubverband aanmelden, ontvangen 5 euro per persoon per uur voor de clubkas. Ook via Facebook @binckbanktourvenray en de website www.binckbanktourvenray.nl is aanmelden mogelijk.

Vooral mensen met een technische achtergrond zijn welkom (verleggen/afdekken van kabels, en algemene ondersteuning mochten er technische defecten ontstaan). "Voor de vrijwilligers is het een prachtige dag waarbij ze deel uitmaken van een een sportevenement met veel wereldtoppers. En wij zijn daar zeer mee geholpen."

Kijk voor meer informatie, ook over sponsormogelijkheden, op de website www.binckbanktourvenray.nl.

Doe mee met de ploegentijdrit

Wat is er mooier dan met je fietsvrienden het parcours van de tijdrit in Venray te mogen rijden. Volle bak om samen een toptijd neer te zetten. Dat kan op 14 augustus tijdens de BinckBank Tour.

Voorafgaand aan de profs, kunnen fietsliefhebbers het 12,7 km lange parcours als team afleggen. Om 9.30 uur start het eerste team, het laatste team zal rond 11.30 uur starten. "We verwachten tussen de 80 en 100 teams die deze ochtend gaan meedoen." Voor wielerliefhebbers is dit een hele mooie ervaring. Daarnaast zullen de winners tegelijk met de winnaar van de tijdrit, en de andere truidragers, gehuldigd worden aan de finishlijn. Daar is een speciaal supporterscafé waar iedereen welkom is.

Het is niet de eerste keer dat Wielerpromotie Venray een teamtijdrit organiseert. Twee jaar lang hebben we dat samen met TWC Oostrum gedaan. DIt jaar heeft de BinckBank Tour het in het programma opgenomen. Dat betekent voor ons dit jaar minder organisatie.

Interesse om mee te doen? Meld je dan aan via www.binckbanktourvenray.nl/aanmelden.

30 / 32

Foto: Henk Lammen

BinckBank Tour 14 augustustweede etappe

Individuele tijdrit in Venray

Op dinsdag 14 augustus komt de BinckBank Tour weer naar Venray. Na het succes van vorig jaar wordt dit jaar de tweede etappe, een tijdrit in en om Venray, gehouden. Ook nu weer staan alle topteams aan de start voor deze meerdaagse wedstrijd door België en Nederland.

Welke renners aan de start komen, is nog niet bekend. De wedstrijd wordt gehouden tussen de Tour de France en de Vuelta in Spanje. Daarom is nog niet duidelijk welke wielrenners door de ploegen geselecteerd worden.

Vorig jaar was Venray voor het eerst finishplaats van de BinckBank Tour en kreeg Venray meteen de gewenste winnaar in de persoon van wereldkampioen Peter Sagan. Dit jaar start de BinckBank Tour op maandag 13 augustus in Friesland en komt het wielercircus op de tweede dag naar Venray voor een 12,7 kilometer lange tijdrit. Mocht hij meedoen is Tom Dumoulin uiteraard een van de favorieten maar het veld kent veel tijdritspecialisten zoals Roglic, Van Emden, Tony Martin, Campenaerts en Dennis om maar een paar namen te noemen.

Naast de individuele tijdrit wordt op 14 augustus ook een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers gehouden. Teams van vier personen kunnen zich hiervoor inschrijven. Naast de sportieve uitdaging geeft het ook een kick om op het tijdritparcours van de BinckBank Tour te mogen fietsen.

De wielerliefhebbers starten om 9.30 uur. Het laatste team start rond 11.30 uur. De winnaars zullen later op de dag, tegelijkertijd met de winnaar van de etappe en de truidragers, worden gehuldigd in het supporterscafé aan de finishlijn. Teams kunnen zich nog aanmelden via www.binckbanktourvenray.nl

32 / 32