Venray Bloeit Magazine

24 januari 2018

Venray Bloeit Magazine 24 januari 2018


1 / 12

Koopzondag in teken van vastelaovend

De koopzondag van 28 januari staat geheel in het teken van de vastelaovend. Met nog twee weken te gaan voor dit feest kunnen centrumbezoekers alvast in de stemming komen tijdens het Vur-Ggloeie / Joekskapellentreffen.

Vurgloeje wordt voor de derde keer georganiseerd. Tussen 12.00 en 17.00 uur trekken tal van joekskapellen door het centrum om op diverse plekken optredens te verzorgen. Om 16.15 uur kan het winkelend publiek op de Grote Markt genieten van een gezamenlijk concert van alle kapellen. De vijf deelnemende kapellen zijn: Rats d'r Naeve uit Venray, de Erica Kapel uit America, de Wiendzäk uit Wanssum, D'n Volle Blaos uit Westerbeek n 't Is Deeger Wa uit Bakel.

De locaties zijn:

- De Stad

- Klokkenluider

- Hoek Evoi / achterkant schouwburg

- Hoek Bleek / Schoolstraat/Kapelaanspad

- Schouwburgplein

De joekskapellen rouleren per half uur van plek.

Net als voorgaande jaren belooft dit een hele gezellige middag te worden met veel uitverkoop aanbiedingen in de winkels, die van 12.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Zoals altijd is het parkeren tijdens de koopzondagen gratis.

Dit jaar heeft Venray weer elke laatste zondag van de maand een koopzondag. Daarnaast is er in december een extra koopzondag op 23 december.

Hieronder treft u het overzicht aan met daarbij de geplande activiteit op deze koopzondag

28 januari Vur-Gloeie

25 februari Kids dag / Vlogging Venray

25 maart Modekoopzondag

27 april        Koningsdag

Het Fraaiste Ondernemerke

29 april        Living Statues Festival

27 mei         Schieëpersdag,Smaak zit tussen je oren

24 juni Euregioparade

29 juli         Venray Oldtimer City

26 augustus thema nog onbekend

30 september Mode / Woonevent / Boekenmarkt

28 oktober Halloween in Venray

25 november Sinterklaas

23 december Kerst in Venray en ijsbaan

30 december Eindejaarsfeest

Derek Ogilvie in schouwburg Venray

Venray | Kinderfluisteraar en medium Derek Ogilvie kwam negen jaar lang op televisie met onder meer zijn tv-show Baby's wil is wet. In die tijd kwam hij met verschillende tv- en theatershows. Na een pauze keert hij terug met zijn In your town tour.


De Schot gaat in januari en februari langs vijftien theaters voor het hele land. Op dinsdag 30 januari om 20.00 uur is hij met zijn tour in Schouwburg Venray. "Ik kan niet geloven dat het alweer bijna tien jaar geleden is dat mijn eerste theatershow in Nederland plaatsvond", vertelt Ogilvie vol ongeloof. "Jaarlijks heb ik vele theatershows gehouden in theaters door het hele land. Echter zijn er nog een aantal locaties in Nederland waar ik nog nooit de mogelijkheid heb gehad om op het podium te kunnen staan. Ik ben erg blij dit in januari en februari 2018 tijdens de In Your Town Tour alsnog te kunnen doen."

Het zat Ogilvie de laatste jaren niet altijd mee. "Alle tegenslagen die ik heb ervaren in de laatste jaren, met name het verlies van mijn vader en de zelfmoord van mijn beste vriend, hebben mij geholpen om de uitdagingen waar ook andere mensen mee te maken hebben beter te begrijpen. Meer dan ooit ben ik gaan beseffen wat de impact van het verlies van een dierbare met zich meebrengt. Hierdoor ben ik erg gegroeid. Niet alleen in mijn werk als medium, maar ook als persoon in mijn contact met het publiek."

De kinderfluisteraar vindt het geweldig om in Nederland op de bühne te staan. "Het publiek is heel hartelijk, open en dynamisch en de shows altijd levendig en krachtig. Uiteraard maak ik gebruik van een vertaler waardoor je zelfs als je geen Engels spreekt, alles wat er wordt gezegd kan verstaan. Een theatershow van mij is over het algemeen een achtbaan aan emoties. Hoewel er verdrietige momenten zijn, zijn er ook veel vrolijke momenten waarin ik samen met het publiek iedere keer weer heel veel plezier beleef.'' Ogilvie vertelt dat hij tijdens zijn shows contact kan maken met overledenen. "De meeste mensen bezoeken een show van mij omdat zij een bericht willen ontvangen van een overledene of omdat zij nieuwsgierig zijn naar wat ik doe. Echter, veel mensen komen ook omdat zij simpelweg zijn meegenomen door anderen. Met name mannen die meekomen met hun vrouw zijn in eerste instantie sceptisch en hebben geen verwachtingen van de show. Na afloop geven zij vaak aan net zo erg van de show te hebben genoten als de vrouwen."

Kaarten zijn te koop via www.schouwburgvenray.nl. Meer informatie: derekogilvie.com.

9 / 12

CarnavalsBob

De CarnavalsBob-campagne in Limburg is van start gegaan.

Carnaval is een traditioneel volksfeest in het zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevoerd. 100% Bob = 0% op. De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

In de periode voor en tijdens de carnaval voert de politie alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt daarbij beloond met een Bob-medaille.

Dit als afgeleide van de prinsenmedailles die in deze periode ook worden uitgereikt. Tijdens de carnavalsdagen verschijnt de 100% Bob, 0% op in het straatbeeld omdat een Bob door zijn vrienden uitgeroepen en gehuldigd kan worden met een Bob-medaille.

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan 'Ben je Bob, zeg het hardop!' Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens de carnavalsdagen, net als bij het uitgaan, al vooraf een Bob-afspraak maakt. Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg).

Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers. De campagne 100% Bob 0% op past dan ook helemaal bij deze filosofie.

Voor meer informatie: Astrid Hahnraths, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, telefoon 06-52555099.

Flamenco en Spaanstalige liederen in Mariakapel

Zondagmiddag 28 januari verwarmen passievolle flamenco en Spaanstalige liederen de Mariakapel op hartstochtelijke, muzikale wijze.

Het natuurtalent Manito, opgegroeid in de traditionele zigeunerflamencocultuur, begeleidt de warmbloedige Mónica Coronado. De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica weet door haar temperament en performance in een mum van tijd het publiek mee te nemen naar de melancholie en passie van de Spaanse 'duende'.

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Tijdens de voorstelling speel Manito ook andere snaarinstrumenten waaronder de láud (Spaanse luit) Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Het concert op zondag 28 januari begint om 15.30 uur. De entree bedraagt        12,50 euro en kaarten zijn te reserveren via de website www.mariakapel.nl, of telefonisch 0478-636948 of 06 16170433.

11 / 12

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…'

Oogmeting 3.0 bij Van Essen Optiek

Tot nu toe kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair meetsysteem, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.

Oogmeting 3.0

Dankzij de DNEye scanner zijn we nu toe aan een nieuwe ontwikkeling binnen een oogmeting. "Met dit oogmeetsysteem meten we zeker 25x nauwkeuriger", vertelt Frans van Essen. Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, corrigeren we er nu achttien.

Hoe werkt het?

De DNEye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden in de pupil.

Daarnaast krijgen we met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

HD-glazen

De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Vergelijk het met de ontwikkeling van uw televisie. Dankzij nieuwe technieken geven deze een steeds scherper en contrastrijk beeld. Deze glazen doen hetzelfde; meer details, meer kleur en meer contrast. Dit niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en 's nachts.

Nachtblindheid'Veel mensen komen bij ons omdat ze denken dat ze nachtblind zijn,' zegt Frans van Essen. In werkelijkheid is hun oogafwijking 's nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze 's nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die 's nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en 's nachts.'

Kosteloos kennismakenMaak dan snel een afspraak voor een kosteloos oogonderzoek tijdens de DNEye Road show voor onze winkel op 23 en 24 januari van 9.30 uur tot 18.00 uur. Tijdens deze dagen ontvangt u eenmalig een waarde cheque t.w.v. € 100,- korting op de aankoop van een complete bril met Rodenstock glazen met DNEye techniek.

Meer informatie? www.dneye.nl

12 / 12