Venray Bloeit Magazine

21 maart 2018

Venray Bloeit Magazine 21 maart 2018


Venray Bloeit Magazine

Foto: Venray Bloeit

25 maart koopzondag Fashion en Food

3 / 16

VVV-Venlo Streetleague

Foto: Henk Lammen

In april 2018 start de VVV-Venlo StreetLeague weer! In de regio Venray strijden teams in de categorieën: U17 en Ladies U17, tegen elkaar op 3 onderdelen: Sport, BuurtBijdragen en Fair Play. Nieuw dit jaar zijn de eSports-competitie en de kennismaking met Urban Sports! Winnen kan dus met meer dan voetbal alleen.

Durf jij samen met je team de strijd aan? Schrijf je dan vóór 5 april in voor de VVV-Venlo StreetLeague Venray via www.venraybeweegt.nl!

Foto: Venray Bloeit

Wandelen in juni

Op 2 en 3 juni 2018 zal de eerste editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden.

Deelnemers maken kennis met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray en hebben de mogelijkheid om iedere dag een andere afstand lopen, variërend tussen de 10 en 60 km.

Voor leerlingen van de basisscholen vindt van 7 t/m 10 juni de 60e editie van de Avondvierdaagse van Venray plaats. Er kan 3, 5, 10 of 15 kilometer gewandeld worden. Op zondag is er ook een wandeling van 20 kilometer en omdat het dit jaar de 60e editie is, is er eenmalig 30 kilometer mogelijk.

Kijk ook op wandelevenementvenray.nl/ en www.a4d.nl/


Schone Maas Actie

Foto: IVN

IVN Geijsteren-Venray doet op zaterdag 24 maart, de landelijke opschoondag, mee aan de Schone Maas Actie. Iedereen die van een schone Maas en een schone zee houdt, zoals (groot)ouders met (klein)kinderen, natuur- en dierenliefhebbers, vissers, eigenaren van boten en andere belangstellenden kunnen meehelpen om deze plastic soep te voorkomen.

Van eind november 2017 tot begin februari 2018 heeft het water van de Maas hoog gestaan. Wanneer het hoogwater zakt, belandt het afval op de rivieroevers. Tonnen zwerfvuil liggen er dan. Plastic kan heel lang meegaan. Het is een oersterk product. Als het plastic in het water terecht komt en onderdeel uit gaat maken van de plastic soep, heeft dat gevolgen voor allerlei zeedieren en zeevogels. Onder invloed van zonlicht en golfslag verkleint het afval in het water en de dieren zien de (micro)plastics als voedsel aan.

Onder de titel Schone Maas werken provincie Limburg, Rijkswaterstaat, het Waterschap, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten, lokale partijen, bedrijven en veel verenigingen en vrijwilligers samen om de oevers van de Maas weer schoon te krijgen.

Kom ook in actie tegen de plastic soep. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@ivn-geysteren-venray.nl. De start is om 13.30 uur bij restaurant De Kooy aan de Maas in Wanssum.

Lammetjesdagen

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart van 10.00 - 17.00 uur zijn er de Lammetjesdagen van Peelkudde Schaapsdriftlaan aan de Deurneseweg 168 te Ysselsteyn.

Dit is een een leuk gezinsuitje op de boerderij in Ysselsteyn. De 1e editie van de Lammetjesdag gaat ongetwijfeld een succes worden. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Knuffelen met de lammetjes en hun moeders. Misschien zelfs wel een flesje geven voor de moederloze lammetjes. ook is er een demonstratie schapen drijven met border collies. Behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij. Trek dus niet je beste kleertjes aan!

Er is ook de mogelijkheid om te kunnen eten en/of drinken. Mocht het weer niet helemaal naar wens zijn, hoef je je geen zorgen te maken. Ook dan zijn er voldoende activiteiten onder dak! De Peelkudde wil er een leerzame en onvergetelijke dag van maken! Er is een maart.... honden zijn niet welkom.

Raceway officiële partner

Foto: raceway venray

Raceway Venray is benoemd tot officiële partner van de Engelse Saloon Stock Car Association (SSCA). Met deze benoeming wordt het Ysselsteynse circuit een van de Nederlandse thuishavens van deze klasse.

Foto: De Peelstreek

De Saloon Stockcar, een klasse die haar oorsprong kent in Engeland en daar voornamelijk te bewonderen is, was tot 2009 ook actief op het circuit van Raceway Venray. Na jaren van afwezigheid was de klasse in 2015 nog eenmaal te gast. In 2018 verschijnen de Saloon Stockcar-coureurs maar liefst drie keer aan de start op het circuit aan de Peelweg in Ysselsteyn, te weten tijdens de pinksterraces (21 mei), finaleraces (28 oktober) en kerstraces (26 december). Raceway Venray vormt samen met Speedway Emmen en NNO Ter Apel, twee andere Nederlandse oval circuits, de officiële Nederlandse thuishaven van deze klasse. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een gezamenlijk kampioenschap.

Saloon Stockcars kenmerken zich door een stalen kooiconstructie passend binnen het originele chassis. Auto's van het type Ford Mondeo, Ford Sierra en Opel Vectra worden hiervoor ingezet. De Saloon Stockcar-klasse is een lowbudgetklasse. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij het ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Een ander groot verschil is dat de racewagens in deze klasse, net zoals de 2ltr. Hotrods, rechtsom rijden.

Meer informatie is te vinden op de website: www.racewayvenray.com.

OPENING AUTOSPEEDWAYSEIZOEN OP TWEEDE PAASDAG
Ook dit jaar zal Raceway Venray op tweede paasdag de startvlag zwaaien voor een spectaculair nieuw autospeedway seizoen! De bezoekers van de Paasraces krijgen een vol dagprogramma voorgeschoteld. Een keiharde garantie dat niemand ook maar een moment zal indutten. Het tijdschema wordt verdeeld tussen de klassen Stockcar F1, Stockcar F2 en Stockcar F2 junioren, National Hotrod, Late Model V8 en als gastklasse de 2ltr Hotrods.

Tijdens de eerste racedag van het seizoen staan de punten weer op nul en liggen alle opties open wat betreft het baankampioenschap 2018. Vorig jaar werd er wel al gereden voor punten voor o.a. de EuroCup LMV8, WorldCup Stockcar F1 & F2 en de SuperCup Hotrod.
Entreeprijzen tijdens de Paasraces: Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren). Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar €15,00 per racedag
Toeslag prijzen voor tribunes tijdens races €5,00.

Opening seizoen De Peelstreek

Op zondag 25 maart opent museum de Peelstreek om 13.30 uur weer haar deuren voor het komende seizoen.

Die zondag zal het museum geopend zijn tot 16.30 uur. Op deze dag kunt u ook genieten van o.a een. optreden van de Aostrumse Zangkompaneej. Vanaf april is het museum iedere zaterdagmiddag geopend. Buiten deze tijd kunt u het museum alleen bezoeken op afspraak.

In Museum De Peelstreek wordt het boeiend verhaal over de Peel verteld, zijn turfafgravingen, ontginningen, wegen door de Peel, oude grenzen en grenskwesties en natuurlijk het ontstaan van Ysselsteyn in 1921. Dat is bijna 100 jaar geleden. Dit alles aan de hand van door Hein van Well gemaakte schilderijen en een hedendaagse presentatie.

15 / 16