Venray Bloeit Magazine

25 oktober 2017

Venray Bloeit Magazine 25 oktober 2017


1 / 16

Halloween in Venray

Foto: Rikus ten Brücke

Zondag 29 oktober staat het centrum van Venray weer in het teken van Halloween. De meest griezelige dag van het jaar wordt weer uitbundig gevierd. Op deze zondag zijn ook de winkels in het centrum van Venray geopend van 12.00 tot 17.00 uur. En daarna is het pas echt griezelen.

Foto: Rikus ten Brücke
Foto: Rikus ten Brücke

De centrumondernemers vieren al een aantal jaren Halloween. Ooit begonnen als een probeersel maar al bij de eerste editie uitgegroeid tot een spektakel waar duizenden kinderen op afkomen. Dit jaar valt Halloween op dinsdag 31 oktober. In Venray wordt dit dus op zondag 29 oktober uitbundig gevierd. Zo zullen de centrumondernemers hun winkels/etalages aanpassen aan dit griezelfeest. OOK ZAL OP VERSCHILLENDE PLAATSEN PASSENDE MUZIEK EN DANS TE HOREN EN TE ZIEN ZIJN. De fontein op het Schouwburgplein zal de hele dag (bloed)rood verlicht zijn.

Dit jaar wordt er ook weer een kleurwedstrijd gehouden. Kinderen kunnen de kleurplaat die onlangs verspreid is, INLEVEREN in het griezelhuis aan de Passage 4 (voorheen VVV kantoor). Daar kunnen kinderen zich laten schminken om vervolgens mee te doen aan de engste mooiste best verklede Halloween act. Een jury met fotograaf loopt die middag tussen 12.00 en 17.00 uur rond om zoveel mogelijk griezels vast te leggen. Voor de winnaar is een drone beschikbaar, voor de nummer twee een bluetooth speaker en voor nummer drie een waardebon van Jamin voor 25 euro. LIKE JE EIGEN GRIEZELCREATIE OP DE FACEBOOKPAGINA VAN VENRAY BLOEIT OM EXTRA KANS TE MAKEN!

Na winkelsluiting gaat het feest VANAF 18.00 UUR door en wordt het in de schemer en duisternis alleen nog maar spannender in het centrum met tal van activiteiten waaronder de jaarlijkse 'trick-or-treat'-tocht, waarbij de kinderen (onder begeleiding van een ouder) al dan niet verkleed door het centrum gaan. Dit alles geheel gratis. Bij de deelnemende winkeliers kunnen de kinderen een kleine traktatie krijgen.

's Avonds zijn er OOK diverse muziek- en dansgroepen die een aantal voorstellingen verzorgen, uiteraard met enge geluiden en enge figuren.

De winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Uiteraard is net als op andere zondagen het parkeren gratis.

De volgende koopzondag is op 26 november. Die dag staat uiteraard volledig in het teken van Sinterklaas en wordt o.a. verzorgd door het Sint Nicolaasgilde uit Venray.

5 / 16

Centrum Venray volop in beweging

Foto: Foto Dom Melskens

Het winkelcentrum van Venray is volop in beweging. Steeds meer nieuwe winkels vinden een plek in het centrum terwijl een aantal winkels is verhuisd naar een voor hen betere locatie.

Daarnaast neemt ook het aantal centrumbezoekers weer toe. Passantentellingen wijzen uit dat er meer mensen komen winkelen in het centrum. In het eerste kwartaal van dit jaar werd zelfs een toename van 20% geconstateerd. De toename in het tweede kwartaal was iets lager.

Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens
Foto: Foto Dom Melskens

Nieuw in het centrum van Venray zijn Brocanteschuur Boschhuuze aan de Poststraat 10 met mooie trendy oude spullen en Medellin Brands, een trendy modezaak met ook een eigen kledinglabel voor hem, haar en de kids aan de Poststraat 1. De voormalige Charles Vögele (Grotestraat 69) is nu omgezet naar Miller & Monroe, een nieuwe complete kledingzaak. HéHé richt zich meer op de jonge moderne vrouw en is sinds kort gevestigd aan de Grotestraat 34.

Miss Etam is weer terug in Venray met een mooie nieuwe winkel aan de Grotestraat 65. Ook nieuw in de voormalige Supertex op de hoek Schoolstraat-De Bleek is 1dr8, een shop-in-shop concept waar 18 ondernemers een breed aanbod aan artikelen verkopen. Ook Complot is een shop-in-shop concentp. Voorheen gevestigd aan de Grote Markt, nu in het pand Grotestraat 7. Ook EyeWish is verhuisd, van Grotestraat 1 naar Grotestraat 14. Verder is Expert, dat zich drie jaar geleden vestigde in de Schoolstraat verhuisd naar een grotere winkel aan het Henseniusplein 4.

Niet nieuw maar wel vernieuwd zijn WKD Kappers aan De Bleek 70 (voorheen Young Hair Shop) en ook aan De Bleek, nummer 8, Broekmans pattisserie.

Theo Klabbers, voorzitter van Venray Centraal is blij met deze ontwikkelingen. "Langzaam maar zeker krijgen we steeds minder lege plekken in de winkelstraten van Venray. Dat is zeer positief."

Intocht Sinterklaas

Foto: Henk Lammen

Ook dit jaar zal Sint op de zondag 19 november, daags na zijn aankomst in Nederland, naar Venray komen. Hij hoopt dat er weer heel veel kinderen op hem staan te wachten op de grote markt. Natuurlijk vindt hij het ook heel erg leuk als er langs de route veel kinderen staan.

Foto: Rotary Venray

Sint zal dit jaar via dezelfde route naar de Grote Markt komen als vorig jaar, dat is hem namelijk heel goed bevallen !

Het programma op de Grote Markt zal om 13.30 beginnen. We verwachten dat Sinterklaas rond 14.30 hier aan zal komen. Tot die tijd zijn er tal van activiteiten op het plein om de kinderen te amuseren. Wat er precies gaat gebeuren blijft nog even een verrassing, maar dat er heel veel pieten zullen zijn die dansen, zingen en springen is zeker!

De route die Sinterklaas en alle pieten zullen volgen is als volgt:

Raayland college, St. Antoniusstraat, Mgr. Verrietstraat, St. Antoinusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat, Grote Markt.

Op koopzondag 26 november zullen de Sint en zijn pieten ook weer in het centrum zijn en zal de inmiddels traditionele lichtjestocht gehouden worden.

2e editie Prüve en Praote

Op zondagmiddag 29 oktober zal voor de 2e maal een proeverij/verkoop gehouden worden van wijn en bier in de kas/showroom van Wilms bestrating in Oostrum.

Het is een zondagmiddag die uitstekend geschikt is om samen met vrienden een middag wijn en of bier te proeven en inkopen te doen voor het najaar. Een middagje uit met een hapje en een drankje. De entree is €12,50 en hiervoor kunt U alle aanwezige wijnen en bieren met elkaar vergelijken en per fles of per doos aankopen en direct meenemen. Voor de hapjes tekenen enkele professionele cateraars of producenten die je graag wat laten proeven.

De entree is voor het goede doel. Rotary Venray schenkt elk jaar aan een aantal goede doelen een geld bedrag of helpen stichtingen of clubs om hun doel te verwezenlijken. Zo zijn het verleden al veel families verrast met een kerstpakket, hebben verenigingen en stichtingen een bijdrage mogen ontvangen, en wordt er elk jaar een gezellige middag met lunch georganiseerd voor mantelzorgers uit de gemeente Venray.

Voor de wijnen zijn er diverse wijnhuizen en een wijnboer uit de Elzas uitgenodigd. Dit zijn René Meyer, Stoken met Leon, de Nederlandse Wijnhandel, Maas en Waal, Weijs Slijterij, Le Roux Wijnimport en Vinioteca Lina Venlo.

Goesting uit Venray is voor de bierdrinker uit deze regio geen onbekende en is ook met een aantal biersoorten aanwezig.

Hapjes en drankjes horen bij elkaar. Zo ook deze middag zijn er diverse hapjes om te proeven en worden er ideeen uitgewisseld voor het najaar. Bevalt een hapje dan kunnen er ook grotere porties besteld worden er ter plekken genuttigd worden . De hapjes worden verzorgd door Juuls Foodtruck, Stroy Vlees en De Kaaskenner.

Tijdens deze middag zal er ook een veiling gehouden worden met bijzondere items. Dat kan een bijzonder product of dienst zijn. In 2016 was er b.v een dagje jagen bij voor 2 personen. De items voor dit jaar zijn nog een verassing.

GOED WEER OF SLECHT WEER in de kas bij Prüve en Praote zal het altijd aangenaam zijn. Want waar eten en drinken centraal staat is het altijd gezellig. U bent welkom bij Wilms bestrating, Stationsweg 175a te Oostrum op zondag 29 november van 14.00 tot 19.00 uur. Onder de 18 wordt geen alcohol verstrekt.

Brel & Brass door Euterpe

Op zaterdagavond 28 oktober om 20.15 uur wordt in de grote zaal van Schouwburg Venray een bijzonder concert ten gehore gebracht onder de noemer Brel & Brass.

Micheline Van Hautem zingt die avond in het plaatselijke theater diverse liedjes van Jacques Brel in samenwerking met Koninklijke Harmonie Euterpe Venray, met als speciale gast bastrombonist Jos Jansen.

De Vlaamse zangeres wordt sinds het verschijnen van haar album Songs of Jacques Brel uit 2002 gezien als een van Europa's beste Brel-vertolkers.

Brel & Brass is een project van Micheline Van Hautem rond de muziek van Jacques Brel.

In een groot aantal steden in binnen- en buitenland zet zij telkens met een lokale brassband, fanfare of harmonieorkest een spectaculair concert neer.

Bij de Nederlandse concerten werkt ze nauw samen met gastmuzikant en bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Euterpe een instrumentaal programma, natuurlijk geheel in Franse stijl.

Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem, die samen met de harmonie de mooiste, maar niet per se de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore brengt.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10,50 euro via de website op www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa bij Schouwburg Venray.

Kunstig genieten van wijn

Op zondag 5 november aanstaande organiseert Kiwanis Club de Rooyse Ladies een uniek evenement onder de noemer "Kunstig Genieten van Wijn".

Genieten met een grote "G" van wijn en kunst voor het goede doel. Wijn- en kunstliefhebbers kunnen dan hun hart ophalen in het nieuwe Venrays Museum, op een prachtige locatie aan het Mgr. Goumansplein in Venray.

De wijnproeverij wordt dit keer gecombineerd met een kunsttentoonstelling van kunstenaars uit de regio in het Venrays Museum. Zoals gebruikelijk bij de Kiwanis gaan de opbrengsten van dit evenement naar het goede doel; de Speelgoedbank in Venray.

Kaarten zijn te bestellen via www.kiwanisrooyseladies.nl

De kat in de kelder

Toneelvereniging Crescendo uit Ysselsteyn brengt op zaterdag 11 en vrijdag 17 november het toneelstuk De kat in de kelder op de bühne van De Smelehof in Ysselsteyn.

Op zondag 19 november wordt het stuk opgevoerd in Schouwburg Venray. De kat in de kelder is een hilarische klucht van Pol Anrys onder regie van Anita Rongen-Derks met hulp van regieassistent Desi Latscha. De spelers zijn Geert Craenmehr, Astrid Michels, Noël Michels, Petra Janssen, Kelly Drabbels, Judith Gevers, Willem Rongen, Saskia van Well en Ger van Well.

Kaartjes zijn beschikbaar via www.crescendoysselsteyn.nl en www.schouwburgvenray.nl.

Reünie Oker

Zang & theatergroep Oker presenteert op zondag 18 maart 2018 nog een keer de jubileumshow Het Pentagram Mysterie in Schouwburg Venray.

Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de website van de schouwburg www.schouwburgvenray.nl. Op zaterdag 18 november is de grote Oker reünie bij Partycentrum Bos, aanvang 20.30 uur. Iedereen die ooit tijdens het 50-jarig bestaan lid is geweest van Jongerenkerk/jongerenkoor Overloon, Young Sound, Zang & theatergroep Oker of heeft meegewerkt in welke vorm is welkom.

Kijk ook op www.oker-overloon.nl.

Jeugdthriller

In Schouwburg Venray is op donderdag 2 november om 20.15 uur de nieuwe Nederlandse thrillermusical Shock, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mel Wallis de Vries te zien.

De cast bestaat uit onder andere Britt Scholte en Priscilla Knetemann. De thrillermusical gaat over een tienermeisje dat verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets, telefoon en bebloede jas worden gevonden. Maanden later pakken haar vriendinnen hun leven weer op, maar dan komt de moordenaar terug. Onder grote spanning proberen de vriendinnen te overleven. Voordat de voorstelling begint is er in het theater een covermodelwedstrijd, waarbij bezoekers kans maken om op de cover te komen van het nieuwe boek van Wallis de Vries.

Hoeve Blues op zondag

De nieuwe editie van Hoeve Blues vindt plaats op zondagmiddag 29 oktober in de Witte Hoeve aan de Gasstraat in Venray. Dit jaar voor het eerst op de zondagmiddag en niet op zaterdagavond.

De organisatie denkt en verwacht dat het publiek dat regelmatig naar Hoeve Blues komt het prettiger vindt om 's middags naar het festival te komen in plaats van de late zaterdagavond. Het heeft zo zijn voordelen: mooie blues op de middag, relaxed aankomen en weer op tijd naar huis om de volgende dag fit en uitgeslapen weer op gang te komen.

Ook hoopt de organisatie met deze 'move' wellicht ook een nog meer gevarieerd publiek te trekken. Hoeve Blues is namelijk niet alleen voor ouderen, maar voor alle leeftijden. De programmering is in ieder geval zo dat iedereen zich goed kan vermaken en kan genieten van de variëteit aan blues- en rootsmuziek, die vaak wordt gezien als de bakermat voor alle stijlen die daarna ontwikkeld zijn op muzikaal gebied. Dus: terug naar de oorsprong.

De Venrayse band After Dark begint de Hoeve Blues-middag om 15.15 uur met een try-out. Daarna is het de beurt aan het volledig op de blues, roots en americanamuziek gebaseerd programma. The Mighty Ya Ya featuring Little Louis, Joost de Lange Rock/Blues Experience en Walter Broes & The Mercenaries (foto) treden op.

Meer informatie is is te vinden op www.timeswitch.webklik.nl en op de website van de Witte Hoeve. Kaarten kunnen gereserveerd worden via l-linders@home.nl tel. 0478 580624 of bij de Witte Hoeve.

Expositie Harm Rutten

Kunstenaar Harm Rutten exposeert in het kantoor bij Cultura Venray in het centrum van Venray.

Cultura Venray biedt ruimte aan om regionale kunst tentoon te stellen. Het werk van Rutten is de komende twee maanden te zien in het Schoutenstraatje 15. Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Rutten is bekend van zijn monumentale kunst en tekeningen. In het kantoor hangen meerdere gedetailleerde kunstwerken van zijn hand, waaronder een zelfportret. De expositie is tijdens de openingstijden van Cultura Venray op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken.