Venray Bloeit Magazine

23 augustus 2017

Venray Bloeit Magazine 23 augustus 2017


Venray Bloeit Magazine

Foto: de Jongens van Boven

27 augustus koopzondag
Muziek op de pleinen

Muziek op de Venrayse pleinen

De koopzondag van 27 augustus a.s. staat in het teken van Muziek op de pleinen. Zowel op de Grote Markt, het Schouwburgplein en Henseniusplein zullen enkele bands en combo's deze zondag muzikaal opluisteren.

Als het zomerse weer meezit zal dit weer een heel gezellige koopzondag worden. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur met veel zomeruitverkoop en ook al wat voorproefjes van wat het najaar en de winter al te bieden heeft.

Parkeren is op de koopzondag gratis.

Op de Grote Markt treedt de coverband 'nJoy op. Deze muzikanten hebben een ruime ervaring in de amusementswereld, hoewel deze voor elk van de drie anders is. Door bundeling van krachten is een band ontstaan met een zeer uitgebreid en breed repertoire aan dans en feest muziek, waardoor de band inzetbaar is voor bijna elk feest. De kleinschaligheid doet niets af aan de kwaliteit en de sound, maar maakt de band financieel zeer aantrekkelijk!.
De perfecte verzorging van het geluid en licht door AnyKey Productions maakt het geheel compleet. Met 'nJoy wordt het op elke bruiloft, party, receptie, feestavond, personeelsavond of diner-dansant echt genieten!

Door het brede repertoire is 'nJoy inzetbaar voor een groot aantal feesten. Zo kan een Hollandse avond worden verzorgd met Hollandse Feestmuziek, Smartlappen en Hollandse Rock and Roll, maar ook een avond met jaren 70-80 muziek behoort tot de mogelijkheden. U zegt het maar, grote kans dat het mogelijk is.

Wilt u zelf u zangkunsten proberen? Geen enkel probleem. 'nJoy beschikt over een uitgebreid repertoire aan karaoke songs. Succes verzekerd!

Op het Schouwburgplein en Henseniusplein zullen diverse combo's optreden. Bij het ter perse gaan van dit Magazine was nog niet bekend welke combo's er gaan spelen.

Luikse Markt te Oostrum

Op zondag 27augustus a.s. zal er op het Dorpsplein te Oostrum een grote Luikse markt worden gehouden.

Een groot aantal kramen zal worden bezet door aanbieders van antiek, kunst en curiosa en alles wat je zoal kunt aantreffen op een markt. Naast het aanbod van nieuwe en gebruikte dingen zijn er in de directe nabijheid enkele gezellige terrassen geopend en is er de mogelijkheid voor het nuttigen van een snack. De markt wordt georganiseerd door Harmonie SMT. De aanvang is 9.00 uur en de sluiting is om 17.00 uur.

Tweede editie Schijt aan de grens

Foto: Schijt aan de Grens

Over twee dagen barst het grensoverschrijdende festival Schijt aan de Grens los. Op vier podia in Venray, Geijsteren, Overloon en Holthees is er een kleurrijke mix van muziek, theater, kunst en culinaire versnaperingen op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. "We willen de grens tussen Venray en Boxmeer slechten", zegt Jan Fleurkens, een van de organisatoren van het tweedaagse evenement.

Foto: Schijt aan de grens

Op cultureel gebied en recreatief niveau wordt er niet of nauwelijks samengewerkt tussen de gemeenten Venray en Boxmeer. Voor enkele muziek- en cultuurliefhebbers reden om de mouwen op te stropen om de culturele betrekkingen tussen beide gemeenten te intensiveren. De eerste plannen voor het evenement dateren al van vijf jaar geleden. "Samen met Wilbert Jeuken en Hay Bos begon dit idee te 'borrelen' tijdens de Venrayse kermis. We vroegen ons af waarom er historisch gezien een grens is tussen Venray en Boxmeer. En hoe we die konden slechten. Voornaamste uitgangspunt van het festival werd dat het geen dertien in een dozijn evenement moest worden. We waren er samen van overtuigd dat het festival van onderuit moest ontstaan. Gevoed door mensen, artiesten, maar vooral ook vrijwilligers die zich willen inzetten. Door er samen tijd en energie in te stoppen, waren wij er van overtuigd dat ons plan kans van slagen had." In 2015 vond het festival voor de eerste keer plaats. In vergelijking met editie 2017 waren er twee jaar geleden veel meer podia. "We hebben nu bewust gekozen voor vier podia", stelt Fleurkens, "Twee in Limburg en twee in Noord-Brabant. Makkelijk te bereiken met de fiets of ander eigen vervoer en lekker dichtbij elkaar, zodat mensen op een dag verschillende podia kunnen bezoeken. Tijdens de eerste Schijt aan de Grens waren 500 tot 600 deelnemers en vrijwilligers in de weer om het festival gestalte te geven. Komend weekend is dat aantal gegroeid naar ruim 1000 mensen. "Met honderden muzikanten, zestig kunstenaars en culinaire verrassingen met aparte hapjes en natuurlijk drankjes. En meer dan het traditionele pilsje en broodje knak. We streven naar een kruisbestuiving tussen de vier locaties, met deelnemers en bezoekers die elkaar treffen op meerdere locaties. Met heel veel variatie in het programma." Een ding heeft de organisatie absoluut niet voor ogen. "We willen geen braderie zijn, maar een sfeer creëren waar creatievelingen een uitdaging vinden om mee te doen." De toegang overdag is op alle vier locaties gratis. Voor het avondprogramma bij Hoeve De Knol in Holthees en het Sint Annapark in Venray is er kaartverkoop. De kapel van Sint Anna wordt op zaterdag 26 augustus omgebouwd tot het decor van The Purge part II, een dancefeest voor jongeren vanaf zeventien jaar. De acts zijn Almozfear, Saint Jack, MAEZ, Joey Lake en Wolvram. De organisatie is in handen van Social Events. "Een feest met een programma voor en door jongeren. Op een wel heel bijzondere locatie", stelt Fleurkens trots. "Dat geeft uitdrukkelijk aan dat het festival niet alleen bestemd is voor onze grijze generatie", lacht hij. Bij Hoeve De Knol in Holthees vindt eveneens op zaterdag het Grensfeest plaats. Met de Boxmeerse coryfee Rinel van Venrooij, Hidden Agenda Deluxe rond BJ Baartmans en Sjoerd van Bommel en What's That rond de bekende saxofonist Niels van Hoorn en Venraynaren Piet Tromp en Carel van Hal. Voor kaartverkoop zie: www.schijtaandegrens.nl.

7 / 12

Foto: ron koenen

Deelname nog mogelijk

Ploegentijdrit in Venray

De organisatie van de Venrayse ploegentijdrit maakt zich op voor de tweede editie van dit wielerspektakel.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 augustus van 16.30 tot 19.30 uur. Aan de eerste uitgave in september 2016 namen ruim dertig teams deel. De reacties op de eerste editie waren zo positief, dat de Stichting Wielerpromotie Venray niet lang hoefde na te denken over een vervolg. "De aanmeldingen van deelnemende teams stromen binnen, maar opgeven kan nog altijd. Ook op de dag zelf. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon ", zegt bestuurslid Ron Koenen van de Stichting Wielerpromotie Venray. TWC Oostrum en de Stichting Wielerpromotie Venray tekenen opnieuw voor de organisatie van dit wielerspektakel, dat dit jaar als hoofdsponsor Secutor Security aan zich heeft verbonden.

Net als vorig jaar is de start- en finishlijn getrokken op het Schouwburgplein. Ruim veertig vrijwilligers zijn in de weer om het de wielrenners, en het publiek, naar de zin te maken.

Deelnemende teams kunnen zich nog opgeven bij Sjaak Cuppen via e-mail: jacquescuppen@hetnet.nl.

Foto: Rikus ten Brücke, editie 2016

Wie wordt de Baas van Venray

Venray Bloeit in leuke dingen doen! Zaterdag 16 september gaat een nieuw evenement op het Schouwburgplein in Venray plaatsvinden: 'Baas van Venray'. Hét sport- en spel evenement van de gemeente Venray. Een strijd tussen teams uit dorpen en wijken uit de gemeente Venray.

Elk team bestaat uit zes mannen en zes vrouwen met een minimum leeftijd van 18 jaar, allemaal woonachtig uit hetzelfde dorp of dezelfde wijk. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts (natuurlijk met lokale sponsor), een eigen dorps- of wijkvlag en een eigen joker of mascotte om in te zetten. De samenstelling van het team is van groot belang. Denk aan: sportief, behendig, inzicht, kennis en tactisch.

Welk dorp of welke wijk mag zich een jaar lang de 'Baas van Venray' noemen?

De spellencompetitie tussen diverse teams gaat dit uitwijzen. Tussen 10.00 en 16.00 uur treffen de teams elkaar voor circa twaalf spellen. Om 16.00 uur vinden de finales touwtrekken plaats, één van de spelonderdelen. Tussen 18.00 en 19.30 uur vindt een grote BBQ plaats met alle deelnemende teams, hun partners en de organisatie inclusief vrijwilligers. Een deel van de opbrengst van deze BBQ gaat naar het goede doel Stichting ALS. Vanaf 20.00 uur is er een feestje op het Schouwburgplein. De Blue Band uit Leunen vult vanaf 20.30 uur de avond muzikaal in. Om 21.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Wethouder Jan Loonen reikt de prijs voor de eerste 'Baas van Venray' uit.

Ben jij een van de deelnemende teams of kom jij een van de teams aanmoedigen? Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op onze website www.venraybloeit.nl.

Rob's Blasmusik im Herbst

Rob's Blasmusik in Herbst wordt gehouden op zondag 3 september. In het voorprogramma is er een optreden door blaaskapel Muzicanka uit Hout-Blerick. Daarna is het tijd voor de primeur en hoofdact van de middag: Tanja & ihre blaskapelle Eudaimonia. Tanja Dusel is op zevenjarige leeftijd begonnen op de muziekschool in Schweinfurt en was al in haar kinderjaren al gefascineerd door de klank van de traditionele blaasmuziek. Rob's Blasmusik vindt plaats in MFC de Baank aan de Albionstraat 26 in Leunen. Kaarten zijn te bestellen via e-mail kaarten@volksmusikmitschwung.nl of via telefoonnummer +31 (0)651482986.

Wandelen met het Rooys Gidsen Gilde

Foto: Rooynet

Sinds begin 2011 is het Rooys Gidsen Gilde actief in Venray. De leden van dit Gilde begeleiden de deelnemers op een wandelroute door het centrum van Venray langs historische gebouwen, religieus erfgoed en andere bezienswaardigheden. Zij weten de belangstellenden te boeien met pakkende verhalen over gebeurtenissen uit het verleden en over markante Venraynaren van toen en nu.

Ook dit jaar is het Rooys Gidsen Gilde weer actief. Zo begeleiden zij bijv. de route "Markant Venray", een wandeling door het centrum waarbij de geschiedenis van Venray in al zijn facetten belicht wordt, of de route "De kerk in het midden" ,een wandeling bestaande uit 3 elementen : een korte wandeling door het centrum met aandacht voor de "highlights", een bezoek aan de Grote Kerk met zijn prachtige beeldenschat en een beklimming van de toren van de kerk vanwaar U een prachtig uitzicht heeft over Venray en omgeving.

Foto: Rooynet

Ook is er een wandeling over het mooie Annaterrein, waarbij stil wordt gestaan bij de geschiedenis van de Venrayse psychiatrie. En wilt eens echt genieten dan moet U zeker eens de "Culinaire route" proberen, happen en stappen door het centrum in combinatie met een 4-gangen diner in 4 verschillende horecagelegenheden, elk met hun eigen geschiedenis.

Voor de jeugd biedt het Rooys Gidsen Gilde de interactieve route " Jong Markant " aan , waarmee ze in 2014 de 1e prijs wonnen bij het door de Provincie Limburg georganiseerde project " Kern met Pit ". Met het tablet op stap en spelenderwijs de geschiedenis van Venray ontdekken. Een geweldige belevenis voor jong en oud.

Kortom, wilt u eens een keer met uw kinderen, familie, vrienden of collega's Venray ontdekken, meldt U zich dan aan via de VVV aan het Mgr. Goumansplein 1, 5801 CZ te Venray, tel. 0478 510505. Daar kunt U ook alle informatie vinden over de diverse routes, de kosten en de organisatie.

Graag tot ziens op een wandeling door Venray met het Rooys Gidsen Gilde !