Venray Bloeit Magazine

25 april 2018

Venray Bloeit Magazine 25 april 2018


1 / 16

Fotoclub Venray exposeert

Fotoclub Venray houdt een expositie in de foyer bij restaurant BRL (Roel Linssen) aan de Hoenderstraat 10 in Venray, waar de leden vrij werk exposeren. Door van elkaar te leren en te inspireren is de expositie tot stand gebracht. Het thema is 'vrij werk'. De opening vindt plaats op donderdag 10 mei om 15.00 uur. Verder is de tentoonstelling te bezichtigen op 11, 12, 13, 18, 19 en 20 mei van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Fotoclub Venray biedt een podium aan amateurfotografen uit Venray en omgeving. Ze bevordert de ontwikkeling van technische, creatieve en esthetische kwaliteiten van de leden en behartigen de belangen van hen. Van nieuwe leden wordt verwacht dat zij de grondbeginselen van de fotografie beheersen Het jaarprogramma wordt door/voor de leden gemaakt en verzorgd. Er zijn doe- en kijkavonden, cursussen, lezingen, workshops en tentoonstellingen. Ieder lid wordt geacht hieraan een positieve bijdrage te leveren. Ze verzorgen geregeld uitstapjes waar ze samen gaan fotograferen. Ook proberen ze jaarlijks een fotoweekend in te vullen.

Er zijn tevens geregeld fotobesprekingen van eigen werk. Door feedback te geven en te ontvangen op het gemaakte fotowerk leren ze van en met elkaar. Nieuwe leden mogen na overleg op een eigen werk avond een overzicht van hun werk tot dan toe, laten zien om zichzelf te introduceren in de club. Het eerste half jaar krijgt een nieuw lid een mentor toegewezen.

Die helpt nieuwe leden om zich sneller thuis te voelen in de club. AFV Venray telt ongeveer 25 leden in alle leeftijden. Donderdag is van 20.00 tot 22.30 uur clubavond in de kelder van de Clockert aan de Bergweg 4 in Venray.

Venray weer in teken van Living Statues

Foto: Faunus

Tijdens de koopzondag, 29 april a.s., is het niet alleen gezellig winkelen in het centrum van Venray. Venray staat die dag ook in het teken van de Living Statues, u weet wel, die mensen die als een standbeeld kunnen blijven staan en soms heel verrassend een onverwachte move kunnen maken.

Foto Melskens

De centrumondernemers organiseren dit jaar voor de derde keer de Living Statues. De maandelijkse koopzondagen, de laatste zondag van de maand, staan altijd in het teken van een speciaal thema. Twee jaar geleden werd voor de aanwezigheid van Living Statues gekozen. Een goede zet, bleek de afgelopen twee jaren.

De Statues zullen tussen 12.00 en 17.00 op een groot aantal plaatsen in het centrum te zien zijn.

Dit jaar zijn de volgende acts vastgelegd:

- Faunus

- Stil of niet

- Kort Lontje

- Turfsteker

- de mug

- de pauw

- mieke heeft een lammetje

- sherlock Holmes

- kus van de chef

- sketch

Zondag 29 april zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren is op de koopzondagen gratis en de blauwe kaart is dan niet nodig.

5 / 16

Foto: Foto Nick van Ormondt

In Schouwburg Venray

Hans & Grietje De Musical

Na een reeks betoverende sprookjesmusicals presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen zijn tiende sprookje: Hans & Grietje De Musical. Op donderdag 3 mei is de smakelijke familievoorstelling te zien in Schouwburg Venray in Venray.

In Hans & Grietje De Musical wordt de rol van Grietje vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Daarnaast keren de populaire Van Hoorne-karakters Titus en Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen) terug in deze sprookjesmusical. Zij zorgen ongetwijfeld weer voor hilarische scènes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen.

Het verhaal

Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus' gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

Kom verkleed!

De kinderen kunnen deelnemen aan de betoverende Sprookjesverkleedwedstrijd. Ze maken dan kans op een sprookjesachtig prijzenpakket die na de show wordt uitgereikt op het podium.

Meet & Greet en

Sprookjesafterparty

Na afloop van de voorstelling kan iedereen met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet. Ook kunnen de bezoekers nog even lekker swingen tijdens de Sprookjesafterparty in de foyer van het theater. Een gezellig feestje voor het hele gezin!

Donderdag 3 mei om 15:00 uur, bij Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, Venray. Kaartprijs vanaf €8,50, exclusief reserveringskosten. Reserveringen: www.schouwburgvenray.nl of telefonisch via 0478 - 530 999. Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/HansenGrietje.

Familiekermis op Koningsdag Venray

Foto: Henk Lammen

Naast de zomerkermis - ieder jaar begin augustus in het centrum van Venray - wordt dit jaar voor het eerst ook rondom Koningsdag een kermis georganiseerd: van donderdag 26 tot en met zondag 29 april op het Gouden Leeuwplein.

De Koningskermis is een initiatief van en wordt georganiseerd door kermisondernemer Frits Hoefnagels uit het Brabantse Bakel. Het wordt een echte familiekermis met zaken als een cakewalk, rupsbaan, grote nostalgische carrousel en enkele oefeningsspelen en consumptiezaken. Voor de locatie Gouden Leeuwplein is gekozen om met Koningsdag een goede aansluiting te hebben op de activiteiten georganiseerd op het Schouwburg- en Henseniusplein, waar onder andere de jaarlijkse kinderrommelmarkt wordt georganiseerd.

De kermis wordt donderdag 26 april om 16.00 uur geopend. Koningsdag 27 april is de kermis al vanaf 10.00 uur geopend. Op de overige dagen is het publiek vanaf 13.00 uur van harte welkom.

Op het Schouwburgplein en Henseniusplein is van 07.00 tot 12.00 uur kindermarkt voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Op de Grote Markt is van 13.00 tot 17.00 uur de torenbeklimming van de Grote Kerk en van 12.30 tot 15.20 uur zijn er optredens van Janssen Dansen & Sporten.

Op het Henseniusplein zijn van 12.00 tot 16.00 uur diverse kinderactiviteiten. Op het Schouwburgplein staan van 13.45 tot 15.00 uur dansdemonstraties op het programma en van 15.00 tot 22.00 uur een muziekevenement. In Anno'54 is van 19.30 tot 23.00 traditiegetrouw een koningsbridgedrive

Avondvierdaagse viert zestigjarig bestaan

De Avondvierdaagse Venray vindt dit jaar van 7 tot en met 10 juni voor de 60e keer plaats. De organisatie wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en houdt op vrijdag 25 mei een receptie voor alle belangstellenden. Tijdens de receptie wordt de dvd gelanceerd met de documentaire van 60 jaar avondvierdaagse in Venray.

Op vrijdag 25 mei is iedereen die de avondvierdaagse een warm hart toedraagt van 18.30 tot 19.30 uur welkom in zaal Thielen aan het Kennedyplein. Tijdens de receptie worden fragmenten uit de dvd '60 jaar A4D, Loop maar mee' voor het eerst getoond. Aan deze dvd is door medewerkers van de avondvierdaagse, in samenwerking met Sinvid Mediamakers, sinds het voorjaar van 2017 gewerkt. De dvd bevat beelden en verhalen uit de geschiedenis – onder meer over het ontstaan, de routes en de deelnemende verenigingen - van de Venrayse avondvierdaagse aan de hand van interviews met (oud-)medewerkers.

Voor veel oud-medewerkers is de receptie een reünie. Zij worden in het bijzonder opgeroepen om de bijeenkomst en de release van de dvd bij te wonen. De dvd is vanaf 25 mei voor iedereen te koop.

Koningsdag en dodenherdenking

Het programma tijdens Koningsdag in Venray op vrijdag 27 april is rond.

Op het Schouwburgplein en Henseniusplein is van 07.00 tot 12.00 uur kindermarkt voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Op de Grote Markt is van 13.00 tot 17.00 uur de torenbeklimming van de Grote Kerk en van 12.30 tot 15.20 uur zijn er optredens van Janssen Dansen & Sporten. Op het Henseniusplein zijn van 12.00 tot 16.00 uur diverse kinderactiviteiten. Op het Schouwburgplein staan van 13.45 tot 15.00 uur dansdemonstraties op het programma en van 15.00 tot 22.00 uur een muziekevenement. In Anno'54 is van 19.30 tot 23.00 traditiegetrouw een koningsbridgedrive.

Op 4 mei is het dodenherdenking. Het programma begint om 18.45 uur met een plechtigheid in de Grote Kerk. Na afloop, om 19.45 uur, start een stille tocht naar de oorlogsmonumenten in het Stadspark. Na de kranslegging is er om 20.00 uur twee minuten stilte.

Voorinschrijving wandelevenement

Foto: Venray Bloeit

De eerste editie van het Meerdaags wandelevenement Venray vindt plaats in het weekeinde van 2 en 3 juni.

Het wandelevenement is uniek omdat de wandelaar de mogelijkheid krijgt elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de tien en zestig kilometer. Door deze aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar, maar ook prima geschikt voor de wandelaar die liever een kortere afstand wil lopen.

De voorinschrijving is gestart en sluit op vrijdag 25 mei om 24.00 uur. Inschrijven op 2 en 3 juni kan bij het inschrijfbureau. Van het inschrijfgeld gaat 25 procent naar het goede doel Stichting ALS Nederland.

13 / 16

15 / 16